A szerver túlterhelt.
Kattanj Te is a nightport.fm-re!
Under Pressure Radio Show hostmix!

Tom SPL az Under Pressure Radio Show egyik műsor vezetője pörget!

2011. Szeptember. 07, Szerda
Talán 14 éves volt amikor egy barátjánál találkozott a FastTracker 2 nevű programmal. Amit később felváltott az Ableton Live. Nagyon megtetszett neki a dolog de a zene írása később kezdődött... 2000 eleje felé kezdett el foglalkozni komolyabban a dologgal. Akkor jött a Traktor Dj Studio. Amivel a mai napig dolgozik. Amikor az "író vénája" kezdett felszínre törni az valamikor 2005 után volt.


A Nightport.fm csapatát erősíti az Under Pressure Radio Show keretein belül. 2005 környékén kezdett el foglalkozni a stílussal és hasonló stílusirányzatokkal. Orbán Róbert (Echofly) közreműködésével. A műsor elsősorban Tech-House stílusra épül. Néha lágyabb vonalat követve olykor keményebbet. A Magyar élvonal ismertebb és kevésbé ismertebb előadóit szeretnék prezentálni.
Tom SPL 1985 őszének derekán született, mint Bátki Tamás. Zene iránti szeretete már valamikor a ’90-es évek közepére köthető. Gyors fejszámolás után rájöhetünk, hogy a Budapesti Dj, már alsó tagozatban paranormális érzelmekkel húzódott a dallamok, és ütemek világához. Ekkor mániája még a kazetták lázas gyűjtésében elégítette ki: kereste azokat a zenéket, melyekre igazán el tudja magát engedni, amikre -már kis korában is- tud mozogni, barátaival szimplán csak a zenére koncentrálva tudnak ülni, és átadni magukat a hallottaknak. Hamar kiderült számára mik azok az ütemek, stílusok, hangok, amikre ezt meg tudja tenni. Szédületes gyűjtésbe kezd.

Ezt a korszakot hamar felváltja a CD, és az Mp3, és a kellemes zenéket is, valami egészen más. Őt is, -mint ahogy talán mondhatjuk mindenkit- a „rossz társaság” vitt bele a jóba:
Az ezredfordulón javában dübörög a főváros szíveiben a Techno. Szépen lassan elkapja a gépszíj: bekerül a Complex falai közé, ami végzetes hatással lesz rá. Ekkor még a lemezjátszók másik feléről szemléli végig a folyamatot, élvezi a zenét, a fényeket, a kialakult kultúrát mindaddig, amíg észre nem veszi saját magán, hogy hitvallása már neki se más: „a techno nem egy zenei műfaj, életérzés, életstílus”.
És valóban. Tom-ot nem köti le már más, mint a feszes ütemek, a minőségi hangzás, a sikongató emberek. Végig tombolja, Chris Liebing, Speedy J., Cristian Varela, Eric Sneo, Umek, The Advent, és Hardcell and Grindvik szettjeit (hogy tényleg csak azokat említsük, akik tényleg oly nagy hatással voltak rá, és zenei munkásságára). 2005 körül kezd végleg kiforrni, kezdi érezni azt, hogy hozzá tudna rakni ezekhez az estekhez még valamit.

2006-ban végül előbújik a hangfalakból első zenéje. Az összetettsége, hangzása sok mindenkinek tetszik, és rengeteg bátorítást kap. Néhány mixet meghallgatva a tagok, gondolkodás nélkül veszik maguk közé a rendkívüli ízléssel megáldott Tomot. Így 2007 nyarától teljes tagja a crew-nak, partijaikon széles körűen játszik a lemezjátszókon: elsődlegesnek mindig is a techno-t, és vállfajait fogja tekinteni, de ehhez kötelezően társul hozzá a minimal, a house, de nagy ritkán még a dallamosabb melódiák is.
Nightport.fm

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.