A szerver túlterhelt.
Kattanj Te is a nightport.fm-re!
Chriss @ Nightport.fm

Az Under Pressure Radio Show következő vendége: Chriss Ronson

2011. Szeptember. 21, Szerda
Chriss Ronson 1977-ben született Budapesten. Mint megannyi neves pályatársa, ő is tizenévesen kezdett a zenélés gondolatával foglalkozni. 1994-ben lépett először a lemezjátszók mögé és fokozatosan, lépésről lépésre építette karrierjét. Már a ’90-es évek második felében állandó fellépő volt az ország legjobb klubjaiban, 1997-ben pedig miután a keceli Korona lett a BPM csapat hivatalos otthona, olyan nevek előtt lépett itt fel, mint John Digweed, Sasha, Dave Seaman és Nick Warren.

2001-ben a BPM és a Global Underground a budapesti HOME klubba tette át székhelyét, ezzel párhuzamosan pedig a Pacha rezidense is volt két éven keresztül. Nem kellett sokat várnia a külföldi fellépésekre sem, olyan fesztiválokon ismertette meg nevét a közönséggel, mint a berlini Love Parade, a Creamfields, a Summer Of Love vagy a prágai Hradhouse. Egyik kiemelkedő lehetősége volt a londoni The Cross szuperklubban megrendezett Renaissance estre történő meghívás, ahol a szigetország mértékadó zenei lapja, a Mixmag interjút készített vele. Tokióba Anthony Pappa GU debütáló lemezbemutató partijára invitálták először, azóta pedig rendszeres vendég itt és Oszakában.

2003-ban jelent meg első mixlemeze “Directions” címmel, valamint ekkor alapította meg a “The Quasar” formációt barátjával, Richie-vel. Első közös szerzeményük, a “Together” azonnal lejátszásra került John Digweed rádióműsorában. 2004-ben megalapította a Foundation Records kiadót, itt jelent meg következő mixlemeze, a “The Trip”. A következő évben “October” nevű zenéjével nagyot robbantott, hiszen Digweed, Cattaneo, Pappa vagy Desyn Masiello supportja mellett a dal három különbüző verzióban is lejátszásra került Digger rádióműsorában. Még ugyanebben az évben meghívást kapott, hogy Tiesto pozsonyi fellépésén játsszon, ami Szlovákia legnagyobb elektronikus zenei rendezvénye volt 2005-ben. Ezidőtájt indult be saját, Dandy-vel közös rádióműsora a Justmusic FM-en Monitor címmel. 2006-ban Thaiföldön turnézott, ahol a legendás Full Moon partin több mint tízezer ember előtt zenélt. Szintén 2006-ban elkészítette a Justmusic FM mixsorozatának első részét, melyet 14 helyszínen mutatott be szerte az országban. Ezt egy különleges mixalbum, a “Live” követte, melyen négy The Quasar dal található, az összes többi pedig saját remix!


chriss2


2007-ben John Digweed felkérésére egy félórás The Quasar live műsort készítettek, ami a Transitions podcastok közé került.
Később a Proton Radio is hasonlóval állt elő, természetesen ezt is teljesítették a fiúk. Az év végén Amszterdamban lépett fel John Digweed “Transitions vol.3” című albumának bemutató partiján. A Fame Promotions rezidenseként ezidőtájt folyamatosan a szakma legnagyobbjai előtt játszott Budapesten. Ő az első magyar dj, aki hivatalos Renaissance mixet készíthetett. Az album megjelenését követően húsz állomásos turnéra indult ahol Marcus James és Neil Quigley szerepelt mellette vendégművészként. Az Yvel & Tristan párossal készített “Panama” című zenéje felkerül Nick Warren – Lima GU válogatására, majd önmagában is megjelent a Global Undergroundnál.

Rádióműsora, mely a korábbi sikeres szerzemény után a “Together” nevet kapta, minden hónap első péntek estéjén hallható a Proton Radio műsorán. Az Yvel & Tristan pároshoz kapcsolódó szálak ide is elérnek, hiszen az adás egyik óráját Chriss, míg a másik felét a duó szerkeszti. 2009 jól kezdődött számára: Nectarin és Shining című zenéje felkerült Carl Cox életrajzi DVD-jére, a 24/7-re! Hernan Cattaneo lemezbemutatóján játszott Moszkvában, a híres Arma17 klubban, nem sokkal ezután pedig ismét Japánba utazott, ezúttal Dave Seaman mellett lépett fel a K-Sounds születésnapján. 2010-ben két alkalommal is zenél a Fabric szuperklubban az ún. Bash Night keretein belül, melyen hazánk top dj-i lépnek a lemezjétszók mögé. Jelenleg a Fabric Publishing tagja, és a közkedvelt kiadóknál való rendszeres megjelenések mellett létrehozta vadonatúj kiadóját, a Cre8tion Records-ot, melyet Molnár Bélával, a BPM korábbi vezetőjével alapított. Első megjelenéseik az Yvel & Tristan párossal zajos sikert arattak az e-zenei szcénában, 2010 augusztusában “Rula” címmel megérkezett első bakelit kiadványuk is.
Nightport.fm

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Hozzászólások (0)

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.